Akupunkturbehandling hos Lærke Sølling Akupunktur

Akupunktur er en behandling, der effektivt fremmer din krops selvhelbredende evne. I kinesisk medicin bliver der set holistisk på hele dig for at forstå ubalancer i din krop – både fysiske og emotionelle.

Til din første behandling hos Lærke Sølling Akupunktur skaber vi fundamentet for dit efterfølgende behandlingsforløb. Jeg opretter journal og diagnosticerer dig ifølge kinesisk medicin. Vi går i dybden med dine udfordringer og symptomer. Vi kigger holistisk på dig og din sundhed. Det vil sige, at jeg spørger dig om mange aspekter af din sundhed. Alt fra hvad du spiser til dine relationer, og alt fra de fysiske symptomer, du har, såvel som hvordan du går og har det indeni.

Du bliver grundigt undersøgt, blandt andet udfører jeg tunge- og pulsdiagnose, som er to diagnoseredskaber, der bruges inden for traditionel kinesisk medicin.

Efterfølgende skal du ligge med nålene i 20 minutter. Dette opleves for de fleste som dejligt og meget afslappende.

Ofte giver jeg dig også noget supplerende akupressurmassage undervejs, hvis jeg vurderer, at det er gavnligt i forhold til din ubalance. Det kan også være en af de andre værktøjer inden for akupunkturen, f.eks. gua sha eller moxa/varmebehandling. Der ses på det hele menneske, når der anvendes kinesisk medicin og derfor vil råd om kost, livsstil og emotionel sundhed ofte også indgår i behandlingen.

Til de efterfølgende behandlinger indgår samtale altid. Jeg mærker ind på, hvordan din tilstand er. Jeg lytter til dig, hvordan det er gået siden sidst, hvordan du har det, så behandlingen kan tilpasses løbende.

Du kan booke en tid her

Hvad vi har en særlig interesse for hos Lærke Sølling Akupunktur

Hos Lærke Sølling Akupunktur har vi en særlig interesse for kvinder og de sundhedsmæssige ubalancer, der relaterer sig til kvindekønnet. Klinikken er dog ikke kun forbeholdt kvinder med kvinde-relaterede sygdomme og udfordringer. Klinikken er også for kvinder med fx hovedpine, smerter og spændinger, stress, maveproblemer med mere.

Disclaimer: Sygdomme relateret til kvindekønnet er et helt særligt interesseområde for mig, men jeg afviser ingen baseret på deres køn, skulle de ønske at blive klient hos mig.

Herunder finder du et lille udsnit af hvilke sygdomme og ubalancer, jeg har som særlige interesseområder:

 • Graviditets-gener, fødsel og udfordringer i barselsperioden. Læs mere Her
 • Gynækologi og hormonel balance, såsom: Menstruationssmerter, PMS, manglende menstruation, symptomer i overgangsalderen m.m. Læs mere her
 • Alle slags spændinger og smerter i kroppen.
 • Stress, mental uro, angst, traumer og andre emotionelle udfordringer.
 • Hovedpine og migræne.
 • Søvnproblemer, søvnløshed og kronisk træthed.
 • Fordøjelsesproblemer fx forstoppelse, diarre, mavesmerter og oppustethed.
 • Allergi (høfeber).

Læs WHO’s liste over lidelser akupunktur kan have en gavnlig virkning på

Du er altid mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig – Tlf.nr.: 81 21 60 61

Mulige reaktioner/bivirkninger ved akupunktur:

 • Det er normalt at mærke et lille prik, når nålen går igennem huden.
 • I visse tilfælde opleves en let svien eller et andet let ubehag, når nålen føres gennem huden.
 • Mens nålen sidder, kan man i visse tilfælde opleve prikken, summen, snurren, let kløe, varmefornemmelse, kuldefornemmelse eller følelsen af, at nålen “arbejder”.
 • I få tilfælde kan du opleve, at dine muskler kramper omkring nålen. Dette sker typisk, hvis man laver store bevægelser, mens man har nålen i. Kramperne føles typisk ubehagelige. Derfor  tages nålen ud i disse tilfælde.
 • Let blødning (et par dråber) kan forekomme. Eventuelt kan der komme et lille hæmatom (lille blodansamling), hvor nålen sad. Risikoen for en lille blødning er en del større, hvis du får blodfortyndende medicin.
 • Få enkelte individer oplever en kraftig reaktion på nåleindstik med nærbesvimelse og koldsved. I disse tilfælde vil nålene blive taget ud med det samme.
 • I ganske få sete tilfælde er der ved nåleindstik på brystkassen, hvor der er benyttet forkert nåleteknik eller fejlindstik, opstået en pneumothorax (en punkteret lunge). Dette kræver omgående behandling af en læge.

Efter en akupunkturbehandling:

 • Man kan opleve at føle sig træt efter en akupunkturbehandling. Oftere hvis der er blevet anvendt beroligende teknikker.
 • Man kan opleve, at man har mere energi efter en akupunkturbehandling. Oftere hvis der er blevet anvendt styrkende/bevægende teknikker.
 • Nogle mennesker oplever, at de er mere tørstige lige efter en behandling.
 • Der er ikke nogle restriktioner efter en akupunkturbehandling. Du kan derfor fortsætte din dag, som du normalt ville. Det betyder, at du kan  spise og motionere, som du plejer.

Scroll to top