...

Akupunkturbehandling hos Lærke Sølling Akupunktur

Til din første behandling skaber vi fundamentet for dit efterfølgende behandlingsforløb. Når du ankommer viser jeg dig hvor du kan hænge din jakke og stille dine sko, og jeg tilbyder dig at bruge toilettet inden vi går i gang. Derefter viser jeg dig ind i behandlingsrummet, men før du skal op og ligge på den bløde briks, skal vi have en lille samtale. Jeg lytter mens du fortæller. Jeg spørger ind til de ting der kan være relevante for din behandling. Det kan være alt fra hvad du spiser til dine relationer, og alt fra de fysiske symptomer, du har, såvel som hvordan du går og har det indeni. Det er fordi kinesisk medicin er en holistisk behandlingsform, hvor der bliver kigget på hele individet. Derfor kan råd om kost, livsstil og emotionel sundhed nogle gange indgår i behandlingen der hvor det er relevant.

Derefter fortæller jeg dig om hvordan behandlingen kommer til at foregå, spørger hvordan du har det med nåle og om du har fået akupunktur før, således at vi kan lave nogle gode aftaler om hvordan jeg skal sætte nålene, så det føles allermest trygt for dig. I udgangspunktet siger jeg altid når jeg sætter en nål, men det kan være at du foretrækker noget andet. Det tager vi en snak om.

I udgangspunktet foregår behandlingen uden samtale, medmindre du kan mærke at du har brug for at snakke. Det er min klare erfaring at du får allermest ud af din behandling hvis du ikke føler at du skal snakke med mig. Jeg fortæller alt jeg gør, så du kan være tryg og ligge med lukkede øjne. Jeg forsøger at tale så lidt som muligt og med så blid en stemme som muligt, så det forstyrre mindst muligt.

Jeg vil anbefale dig at ligge og mærke ind i alle de små subtile fornemmelser der opstår i kroppen mens du ligger på briksen. Hvile, slappe af eller hvis det byder sig, bare lade dig falde hen. Lade tankerne løbe som en strøm. Jeg bestræber mig på at skabe så rolig en oplevelse for dig som muligt, Men nogen gange er man urolig eller rastløs, og det skal vi også give plads til. Det ville være ekstremt ukærligt at kræve at man altid skal kunne slappe fuldstændig af, hvis der er en lille storm indeni. Så selvom jeg bestræber mig på at skabe ro for dig, er det ikke det ultimative mål. Det synes jeg ville være ukærligt mod dig min klient. Oplever du at du har svært ved at finde roen, så vær så kærlig ved dig selv som muligt og brug det til at ligge og nysgerrigt undersøge dét der er.

Behandlingen består af nåle-akupunktur og akupressur. Akupressur er blide berøringer og tryk på akupunktur punkter på kroppen og i ansigtet, hvor hænderne bruges i stedet for nåle. Jeg bruger ofte en lille smule olie når jeg giver akupressur så det føles ekstra rart. Hvis du har lyst får du et blødt tæppe på og en infrarød varmelampe på fødderne. Jeg starter for det meste med akupressur fordi det effektivt stimulere punkterne og fordi det er dejligt afslappende. Når du slapper af, begynder jeg på nåle akupunkturen. Ofte skifter jeg mellem akupressur og nåleakupunktur igennem behandlingen. Jeg kan også godt finde på at stryge med mine hænder langs en meridian bane, fx milt meridianen på underbenene. Er der noget af dette du ikke synes lyder rart, skal du endelig fortælle mig det.

Grunden til at jeg har så stort et fokus på at skabe en rolig og afslappende behandling for alle mine klienter er, at grunden til at I kommer er meget forskellige (fx hovedpine, mavesmerter, fertilitets problemer osv.) og den akupunkturbehandling i har bug for er meget forskellig, men uanset hvad i kommer med gavner det at slappe af.

I situationer hvor det er relevant, kan jeg godt finde på at bruge andre værktøjer inden for akupunkturen, f.eks. gua sha eller moxa/varmebehandling. Men aldrig uden at informere dig om det først og aldrig uden din godkendelse.

Efterfølgende skal du ligge med nålene i 20 minutter. Dette opleves for de fleste som dejligt og meget afslappende. Mange falder i søvn, nogen under behandlingen, andre efter jeg er gået ud af rummet. Du skal endelig bare falde hen hvis du har lyst, jeg skal nok blidt vække dig når det er tid til at vågne igen. Jeg er lige på den anden side af døren, hvor jeg sidder og skriver din journal, klar til at komme ind igen hvis du får brug for mig.

Når du har ligget med nålene i ca 20 min, kommer jeg stille ind i rummet igen, og fortæller dig at jeg er tilbage igen. Derefter af-nåler jeg dig og trykker blidt på nogen af punkterne for at gøre dig klar til at “vågne” igen. Jeg fortæller dig at behandlingen er ovre, og at du bare ligeså stille skal komme op i dit eget tempo. Imens går jeg ud og henter et frisk glas vand til dig.

Til de efterfølgende behandlinger indgår en kort samtale som ved den første behandle. Jeg mærker ind på, hvordan din tilstand er. Jeg lytter til dig, hvordan det er gået siden sidst, hvordan du har det, så behandlingen kan tilpasses løbende. Kan du mærke at du ikke har overskud til at snakke så meget, så sig det endelig, så kan jeg sørge for kun at spørge om det helt essentielle, så du hurtigt kan komme op på briksen.

Du kan booke en tid her

Hvad behandler jeg hos Lærke Sølling Akupunktur

Hos Lærke Sølling Akupunktur har jeg en særlig fag-interesse for de sundhedsmæssige ubalancer, der relaterer sig til kvindekønnet. Klinikken er dog ikke kun forbeholdt kvinder med kvinde-relaterede sygdomme og udfordringer. Klinikken er også for dig med fx hovedpine, smerter og spændinger, stress, maveproblemer med mere.

Sygdomme relateret til kvindekønnet er et helt særligt fagligt interesseområde for mig, men jeg afviser ingen baseret på deres køn, skulle de ønske at blive klient hos mig.

Herunder finder du et lille udsnit af hvilke sygdomme og ubalancer, jeg har som særlige interesseområder:

 • Graviditets-gener, fødsel og udfordringer i barselsperioden. Læs mere Her
 • Gynækologi og hormonel balance, såsom: Menstruationssmerter, PMS, manglende menstruation, symptomer i overgangsalderen m.m. Læs mere her
 • Alle slags spændinger og smerter i kroppen.
 • Stress, mental uro, angst, traumer og andre emotionelle udfordringer.
 • Hovedpine og migræne.
 • Søvnproblemer, søvnløshed og kronisk træthed.
 • Fordøjelsesproblemer fx forstoppelse, diarre, mavesmerter og oppustethed.
 • Allergi (høfeber).

Læs WHO’s liste over lidelser akupunktur kan have en gavnlig virkning på

Mulige reaktioner/bivirkninger ved akupunktur:

 • Det er normalt at mærke et lille prik, når nålen går igennem huden.
 • I visse tilfælde opleves en let svien eller et andet let ubehag, når nålen føres gennem huden.
 • Mens nålen sidder, kan man i visse tilfælde opleve prikken, summen, snurren, let kløe, varmefornemmelse, kuldefornemmelse eller følelsen af, at nålen “arbejder”.
 • I få tilfælde kan du opleve, at dine muskler kramper omkring nålen. Dette sker typisk, hvis man laver store bevægelser, mens man har nålen i. Kramperne føles typisk ubehagelige. Derfor  tages nålen ud i disse tilfælde.
 • Let blødning (et par dråber) kan forekomme. Eventuelt kan der komme et lille hæmatom (lille blodansamling), hvor nålen sad. Risikoen for en lille blødning er en del større, hvis du får blodfortyndende medicin.
 • Få enkelte individer oplever en kraftig reaktion på nåleindstik med nærbesvimelse og koldsved. I disse tilfælde vil nålene blive taget ud med det samme.
 • I ganske få sete tilfælde er der ved nåleindstik på brystkassen, hvor der er benyttet forkert nåleteknik eller fejlindstik, opstået en pneumothorax (en punkteret lunge). Dette kræver omgående behandling af en læge.

Efter en akupunkturbehandling:

 • Man kan opleve at føle sig træt efter en akupunkturbehandling. Oftere hvis der er blevet anvendt beroligende teknikker.
 • Man kan opleve, at man har mere energi efter en akupunkturbehandling. Oftere hvis der er blevet anvendt styrkende/bevægende teknikker.
 • Nogle mennesker oplever, at de er mere tørstige lige efter en behandling.
 • Der er ikke nogle restriktioner efter en akupunkturbehandling. Du kan derfor fortsætte din dag, som du normalt ville. Det betyder, at du kan  spise og motionere, som du plejer.

Scroll to top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.